Psihogângureala #10 | 2016 din caleidoscop

La mulți ani, dragule cititor. Iată-ne într-un nou an plin de oportunități!
Astăzi, după un mini-concediu, m-am gândit să încep anul cu un articol din seria Psihogângurelii și anume, am să-ți scriu câteva dintre gândurile mele privind 2016 și a celor ce urmează să le fac.

Și dacă anul trecut mi-am dedicat timpul dezvoltării personale, atât ale mele cât și a comunității arădene, anul acesta mă gândesc să-mi dedic timpul vieții în general. Pur și simplu!
Vreau să-mi continui călătoria personală. Vreau să merg mai departe, să mă cunosc mai bine, să experimentez una alta și să fac mai multe lucruri care-mi plac. Ești de acord cu mine? 

Uite anul acesta vreau să ascult mai multă muzică. Mult mai multă muzică! Ador genul indie și vânătoarea de artiști necunoscuți și îmi e ciudă că n-am prea dat târcoale playlist-urilor în ultimele luni ale anului trecut, m-am ocupat de altele; de podcast-uri interesante. Muzica a decăzut din topul intereselor mele; lucru ce anul acesta nu am să mai las să se întâmple. De ce? Muzica mă relaxează, mă mișcă în diferite și ciudate colțuri ale imaginației.
Am crescut cu muzica în fundal. Ea mă ajută să scriu mai fain, să-mi ascut gusturile, să funcționez altfel și să descopăr noi sentimente. Sentimente, da! Plus, muzica mă motivează, mă umple de energie și mă face să mă conectez cu my-inner-self, lucru ce momentan nu știu cum să-ți explic. Dar bănuiesc că le simți și tu când asculți o melodie favorită! 

Ascultă Desperation Breeds de Andrew Bird. O să-ți placă! 

De asemenea, încep anul cu o grămadă de noi limitări (ex: am renunțat la bere și lactate), planuri și jurnale (ex. cel dedicat banilor. Adică să văd pe ce rahaturi mi se duc banii lună de lună). 
Fac limitările mai ales pentru că vreau un an trăit cu mai multă plăcere și pasiune. Am nevoie de un corp și de o minte bine mânuite. Vreau ca sforile ce țin de mine să fie în mâinile mele. Și asta pentru că viața mea cere aventură. Vreau nou conținut - mai altfel! - și să fac niște pași mai mari în afara zonei de confort.
Simt că 2016 este un an al transformării; a unei renașteri. Prin urmare, anul acesta am să mă joc cu o grămadă de noi unelte, am să mă pierd în neștire și am să-mi lărgesc orizonturile existenței mele; toate pentru a-mi crește atât lungimea, lățimea cât și înălțimea minții. Whatever that means. Dar de ce nu? Că doar o viață avem. Scurtă, ce-i drept, dar al naibii de frumoasă. Nu? 

Mai jos vei găsi planurile mele pentru 2016. Sper că ți-ai făcut și tu o listă; dar dacă răspunsul este negativ, am să te rog să-ți schițezi câteva planuri că doar așa ne bate succesul la ușă. 

În 2016:

  • citesc cel puțin o carte pe lună;
  • alerg cel puțin un maraton;
  • vizitez Turcia;
  • vizitez New York-ul;
  • organizez 12 ediții #fărăfiltru;
  • dezvolt alte 2 proiecte;
  • fac din anul acesta cel mai bun an - so far! - din viața mea. 

Eu zic că merită să mă urmărești în continuare. Lucrurile frumoase de abia au început! Și în orice caz, îmi doresc ca acest an să fie unul dintre cei mai buni din viața ta. Vreau multe împliniri acolo unde îți dorești tu. Ideea e doar să-ți dorești și să știi ce vrei. Restul vine de la sine! 

Acum hai, ascultă Challengers de la The New Pornographers și dă-i bătaie la planuri!