Adele 25 sub microscop | Ep. 1 cu Brigitta Saszet

Și uite așa, reactivez, într-o măsură sau alta, toate seriile blogului anterior. Desigur, într-o versiune îmbunătățită, mai altfel și mai bine conturată. 
Uite, astăzi am să-ți fac cunoștință cu noul «sub microscop», o serie de articole ce se învârte în jurul celor mai populare chestii din domeniul pop culture.  Tot ce-i trendy, cum s-ar spune! Așa că așteaptă-te la discuții privind diversele albume muzicale, filme, magazine și servicii cu --- poi nu doar cu mine însumi?! --- prieteni de-ai noștri; să vedem ei ce părere au; care-i treaba? De ce? 
Și ca prim episod, vom discuta cu o roșcată tare de treabă, un antreprenor de altfel, și o călătoare înrăită, numită Brigitta Saszet

Ce vom discuta cu ea? Ei bine, vom vorbi despre noul album 25 a lui Adele. Cum anume?
Eee, am provocat-o, ca să zic așa, să asculte întregul album, după care am *obligat-o* să ne selecteze 3 - doar trei! - melodii care au mișcat-o cel mai mult și ce anume înseamnă pentru ea fiecare melodie; ce ia stârnit. Mă înțelegi? Sunt convins că mă înțelegi! ;) Și crede-mă, n-a fost o chestie prea ușoară! Albumul e bun, poate cel mai bun album al anului; e încărcat rău; cu tot felul! Și anume; fără doar și poate, hai să-i dăm bice!

Norbert Szucs: Brigi, ce zici de provocare?

Brigitta Saszet: Ador provocările! Noul album al lui Adele este într-adevar o provocare. Ne invită la visare și la introspecție, este un amestec de senzații, sentimente, regrete, vise, iertări, începuturi, finaluri. A fost cu adevărat dificil să aleg trei melodii și să exprim ce sentimente, imagini, trăiri și amintiri îmi stârnesc.

NS: Uite cum o să facem; vom începe cu tine. Ladies first! După care am să împărtășesc eu una, apoi tu, eu și tot așa. Vedem ce va ieși! 

BS: OK. Super. Îmi dai emoții, chiar și-n scris - haha! - Uite, prima melodie este “Hello” pentru că mereu avem tendința de a ne întoarce în trecut, de a analiza, de a ne pune problema ”Cum ar fi fost dacă ”. Pentru că fiecare măcar o dată am dat acest telefon, pentru că fiecare îl vom mai da de câteva ori în viața asta. Pentru că este nevoie de mult curaj să recunoști ca ai greșit și că poate ai rănit.

NS: Să vedem: "Send My Love (To Your New Lover)"; prima oară când am asculat melodia asta mă gândeam la Crăciun, la pullovere roșii cu reni, la brazi și prăjitură ... Știi, pare a fi melodia aia tipică de desfăcut cadourile de sub brad, de ciocnit pahare de vin și depanat amintiri plăcute. Însă, punând versurile în considerare (oh, Adele!) și ritmul de-o parte, e vorba despre a trece peste o poveste de dragoste, despre o elibarare sufletească ... De-o împăcare cu ideea că noi doi nu mai suntem împreună și că n-o să mai fim niciodată. Prin urmare, trimit gânduri bune noului tău iubit. Grijă mare de el; mai mare decât ai avut de mine.
Înțelegi de ce feeling festiv? Ești liber să mergi mai departe; ești gata de mai mult. Te salut și-ți mulțumesc. Că tot veni vorba de "Hello"

BS: ”All I Ask” pentru că mereu îmi doresc să rămân doar cu amintirile plăcute chiar dacă pentru multe relații sau situații ziua de ”mâine” nu este garantată. Fiecare sfârșit este pentru mine un nou început, fiecare sfârșit este o lecție. Și după cum cred în viața asta rămânem doar cu ce am visat, cu ce am iubit și cu cât am călătorit… 

NS: "When We Were Young"; Ohhh, o ador. Doar gândindu-mă la - uite! (imaginează-ți!) Mi se ridică părul de pe mână; e preferata mea! E melodia după care tânjesc să o aud live. E plină de emoție, de căldură și ... De drag! Mă face să mă gândesc la o iubire de-a mea; la posibilitatea de-a ne vedea cândva, din pură întâmplare, undeva în lumea asta, pe un bulevard ... Felul cum ni s-ar bloca privirile, cum am schița zâmbetele acelea imposibile de ascuns și pline de dorință, de emoții netratate ... Toate reîmprospătate, retrezite printr-o îmbrățișare. 
Parcă tot ce s-a pierdut s-a regăsit în acele câteva momente. 
Parcă totul e perfect acum. Ți-ai găsit piesa lipsă din puzzle-ul vieții... Și acest moment, când Universul plânge de fericire, vrei numai s-o fotografiezi, s-o înregistrezi așa, pentru tine ... Pentru că știi că tot ceea ce simți acum e doar o amintire a tinereții; a gustului de demult,  a unui film sau a unei melodii bune și de demult! 

BS: "Million years ago” pentru că întotdeauna am crezut că avem aripi doar ca am uitat să le folosim. Pentu că întotdeauna i-am incurajat pe cei din jur să privească cerul. Pentru ca simt că suntem aici dintotdeauna și pentru totdeauna cu toate alegerile, regetele, fricile și pentru că în final vom rămâne cu milioane de ani de trăiri…
Trebuie să recunosc că am retrăit senzația că toate lucrurile sunt coordonate minuțios chiar dacă timpul, veacul sau viața ni se par câteodată un haos infinit. Toate au un rost și toate au o lecție. Totul este iubire…
Dragostea apare mereu ca o cometa în viața noastră. Produce  uragane, tsunami-uri… totul se schimbă, se complică. Dragostea are un talent incredibil să apară atunci când uitam cu desăvârșire de ea. Cred că marile iubiri fie ele ideale sau mai mult ”furate” nu se uită niciodată. Nu poți uita un întreg carusel de sentimente care te fac sa simți că trăiești. Uneori se dovedește că doar dragostea nu este de ajuns, dar atunci mă consolez cu gândul că toate cele traite ne vor împleti veșnic, iremediabil chiar și atunci când un întreg haos ne desparte și că vom ajunge un timp care va fi iremediabil ”al nostru”, fără frici, fără minciuni, fără complicații, cu libertate deplina, cu mult curaj, cu zbor lin…

NS: Wow, Brigi. Ce deep a devenit ultima melodie! :)  
OK, ultima este - "I Miss You"; Asta pentru că nu mă învăț minte. Nicicum nu-mi este bine; când vreau ceva, vreau totul. Iar când am totul, nu mai vreau nimic. Așa cum, când sunt cu tine, vreau să fiu singur; iar când sunt singur, vreau să fiu cu tine, în brațele tale... 
Sunt greu de descifrat. Sunt complicat și chiar dificil. Așa cum mi-aș dori să mă înțelegi; să fii aici când am nevoie de tine, dar numai când am nevoie de tine (și tu să știi când am nevoie de tine. Fără să-ți spun eu) și să pleci când nu te mai vreau. Doar un pic. Pănâ te vreau înapoi.
Ce să zic, e imnul sufletului meu cumplit. 
Dă-mi totul ca să-ți fiu totul, apoi pleacă și lasă-mă să te vreau înapoi. 

Na, n-a fost așa de greu nu-i așa?

BS: Cred ca albumul acesta m-a adus mult mai aproape de Adele pe care o vad asemeni mie: Geloasă. Ezitantă. Îndrăgostită. Perfecționistă. Nesigură. Sensibilă. Romantică. Îndurerată. Puternică. Visătoare. 
Și cred că un citat din Alice Nastase Buciuta rezumă perfect ceea ce m-a făcut sa simt acest album: ” Pentru că avem o singură viață și, atunci când nu iubim, o mie de morți.”

NS: Mă bucu că a fost o experiență plăcută și ți-a plăcut. Mulțumesc tare mult pentru acceptarea acestei mici provocări. Mai altele pregătite pentru tine în zilele ce urmează, so, stay tuned! 

Cititorule drag! Ai văzut? Putem discuta și despre astfel de chestii. Sper că ți-a plăcut și, desigur, aștept cu mare drag request-urile tale. Request-uri? Cerințe?! Cerințele tale, dacă vrei să ne dăm părerea asupra unei chestii ce-ți place ție tare mult, let us now și vom face tot posibilul. Poți face chestia asta fie scriindu-mi un email (norbertszucs90[at]gmail.com) sau lăsând un comentariu pe faceboom sau chiar un DM. As in Direct message. ;) 

Pe curând și-ți mulțumesc că-mi ești alături. Oh, de asemenea, tu ce zici de noul album al fetei? Care melodii îți plac? Care-i pe repeat de o vreme?