Ce se află pe androidul meu #ziua13

Uite, astăzi m-am gândit să parchez nițel ambiția și chestiile cu care te-am obișnuit astfel încât să cunoști un pic și cealaltă parte a mea, the nerdy one. Dacă mă urmărești de ceva timp știi că sunt pasionat de tehnologie, sunt un early adapter (în sensul că nu îmi este teamă de nou ci din contră, o caut și mă adaptez rapid) și absolvent a unei facultăți de informatică. 

De mic copil mă vedeam mare informatician. La vârsta de șase ani mă găseai într-un Internet Cafe aflat la parterul blocului în care locuiam. Dacă un vecin avea vreo problemă cu PC-ul sau configurarea unui TV, consolă sau mai știu eu ce, apelau la mine. Nu știu cum dar duceam la bun sfârșit orice îmi aruncau în brațe. Și asta fără manual de utilizare sau *cough* google search. Pur și simplu știam cablurile unde merg, știam ce să caut și ce să apăs. Sau mai bine spus, nu îmi era teamă de consecințe. Eram foarte curios și înfometat după noi descoperiri.  

Eee uite însă că experiența și timpul a făcut să mă orientez spre alte meleaguri. N-am putut să mai accept ideea da a lucra numai și numai în fața unui calculator. Adică să nu mă descurc în lume așa cum mă descur în cea virtuală? Să nu mă actualizez și eu ca o aplicație? Să nu mă reinventez?! Pff, nici vorbă! 

I'm an early adapter. 

Și o dată cu terminarea studiilor am realizat că am o altă chemare, un alt scop în viață. Însă sunt zile când mă mai înec în bucuria lumii virtuale. în zona mea de confort.

Astăzi am să-ți fac cunoștință cu aplicațiile cele mai îndrăgite și des folosite de către mine în viața de zi cu zi. Și anume:

 • Play Books - De aproximativ 2 ani citesc numai și numai cărți în format electronic. Și știi de ce? Sunt ieftine și găsesc tot ce vrea suflețelul meu. Totul e la o căutare distanță. Nu trebuie să mă deplasez nicăieri și nici nu trebuie să car o carte după mine oriunde mă duc. Și partea bună e că aplicația are dicționar încorporat. Orice chestie ce-mi sună fishy apăs pe el și Google îmi explică frumos ce și cum. Tot cu Play Books pot să-mi subliniez pasajele interesante pe care le pot citi fără să răsfoiesc întreaga carte. Plus, cine mâzgâlește o carte de peste 50 lei?

  Aplicații similare utilizate: Amazong Kindle. E la fel de bun.
   
 • Blinkist - O aplicație foarte, foarte tare care îți livrează meticulos rezumate ale cărților din domeniul business și self-help. În loc să citești 300 de pagini de bla-bla, citești 20 doar cu ideile și esența cărții. Ce anume trebuie să știi, cum, cine și unde. Foarte simplu. Și chiar recomand să citești cel puțin un astfel de Blink pe zi. E foarte bună pentru cultura generală, și aplicația e foarte șmecheră! 
   
 • Pocket Casts - În ultima perioada am deveni un mare fan al podcasturilor. De multe ori când alerg, în loc de muzică, pun câte un podcast. Ce e chestia asta? Imaginează-ți; o emisiune radio, da? Însă nu e ceva live. E înregistrată și disponibilă digital, for you to download and listen whenever you want. Găsești o grămadă din domeniul business, tehnologie, științe, politică, știri în general și muzică.  

  Îți recomand podcasturi ca: TED Radio Hour, What's Tech și Science Vs. Sunt casual și foarte bine realizate. Plus poți să dai abonare și ți se descarcă automat de fiecare dată când apare un nou episod. Decât un serial sau film, mai bine un podcast!
   
 • Play Music All Access - Ți-am mai zis de el. Serviciul costă numai 24 lei și ai access la peste 33 milioane de melodii. Ți le poți descărca, poți face playlist-uri; ai și un generator în funcție de genul muzical și artiștii preferați. E chiar foarte smart și învață de la gusturile tale. Să nu mai vorbim de faptul că poți da acces la 10 alte device-uri astfel încât librăria ta muzicală să fie cât se poate de accesibilă și răspândită. Plus asculți muzică legal și mai și ajuți artistul acela pe care-l tot admiri.
   
 • Google Calendar - Mai ales după ce l-au actualizat. Arată atât de bine și funcționează așa cum trebuie. Fără calendar aș fi pe nicăieri. Îți sugerez, în cazul în care nu utilizezi un calendar ca și unealtă de planificare, să începi chiar din acest moment. Te ajută foarte mult să te gestionezi și să formezi un echilibru în viața de zi cu zi. Citește 'Getting Things Done' de către  David Allen. E cea mai bună carte pentru a avea o viață fără stres. 

  Mulțumesc Mihai Dolha pentru recomandarea cărții.
   
 • Trello - uită de duzinele de liste To Do. Cu trello ai toate proiectele, toate ideile și gândurile tale într-un singur loc. E ca o piață unde îți selectezi tot ce ai nevoie și-ți creezi liste de activități zilnice chiar acolo, cu un simplu drag and drop, add and archive. E o aplicație absolut fantastică. Exist mulțumită ei! E o foarte bună unealtă care-ți aduce liniște în cap, perfect pentru brain dumping, perfect pentru gestionarea ta nu doar zilnică ci de lungă durată. Adaugă și un calendar experienței și ai tot ce-ți trebuie pentru a fi cel mai bun manager al tău. Restul ține de motivație și ambiție. 
   
 • Google Drive - pentru că trebuie să ai un cloud storage. Ai acces la fișiere importante oriunde ai fi. Eu îl folosesc pentru documente și alte cele. Dacă am nevoie de o copie de buletin, de un CV, contract sau asigurare, știu de unde să le iau rapid și să-mi văd de drum mai departe. De ce nu-ți recomand Dropbox? Ei bine, pentru că cei de la Google au făcut o chestie foarte. foarte mișto acum câteva săptămâni, și anume, următoarea aplicație de care urmează să-ți scriu. Dar serios, Google Drive se mișcă extraordinar de bine, și poți urca orice pe el.
   
 • Photos by Google - Înainte foloseam Carousel de la Dropbox. Îmi plăcea că-mi urca toate pozele pe cloud, mi le organiza pe zile  și îmi era foarte ușor să găsesc o poză oareceare sau să le împărtășesc cu prietenii. Însă aplicația asta, Photos, cu noul refresh, face exact ceea ce face și Carousel, nu are limită de storage și are căutare inteligentă. Plus, îți retușează pozele, îți face fel și fel de colaje, videoclipuri și albume. E the shit! 
   
 • Instagram  - aplicația mea de suflet. Sunt convins că ai auzit de el. E un social media bazat pe poze, filtre și hashtag-uri. Foarte ușor de folosit și are o comunitate imensă cu oameni extrem de creativi și poze absolut superbe! Instagram e doza mea zilnică de inspirație.