20 de chestii despre mine

Cred că unul dintre cele ma frumoase beneficii ale unui blogger este acela de a forma o relație cu cititorul. Așa, pur și simplu prin faptul că scrii și dai câte ceva săptămână de săptămână.

Devine o plăcere de fapt; mai ales după ce te obișnuiești cu o rutină și începi să te deschizi publicului din ce în ce mai mult. Adică scapi de gândurile gen "oh oare ce o să zică lumea dacă scriu chestia asta?"

Zilele astea, că tot se apropie sfârșitul de an, mă joc cu arhiva de articole a blogului anterior și văd câteva care își merită un loc public permanent. Adică n-au fost create doar pentru o zi de joi; au fost scrise tocmai pentru a construi o fundație împreună; pentru a ne cunoaște mai bine. 
Și atunci, acum un an am creat o listă cu 20 de chestii aleatorii despre mine. Chestii care am considerat că merită să le știi, și astăzi, în drum spre facultate, mi-a venit ideea de a readuce lista asta a eu-lui de anul trecut cu miciile adăugările ale celui de astăzi; cel ce butonează în acest moment. Ca să vezi și tu cum ne schimbăm dintr-un moment spre altul; cum de-o dată nu-ți mai place ceva ce ți-a plăcut cândva atât de mult ... Și de ce vreau să fac asta? Poi hai că-ți spun la final!  

1. În perioada claselor primare, mama m-a întrebat: Ce vrei să te faci când vei fi mare? O întrebare clasică la care toți am căutat răspuns cândva. Ei bine, i-am spus că vreau să devin grădinar, să am propriile mele legume și fructe pe care să le vând vecinilor. Drăguț, nu-i așa? Dar stai! În perioda adolescentină mama m-a întrebat din nou. De data aceasta i-am spus că vreau să devin stripper și că vreau să mă însor cu o clientă bogată care să-mi îndeplinească toate mofturie fără să mai fiu nevoit să mișc vreun deget. Desigur, a fost și ultima oară când mi-a mai pus această întrebare...

2015: Astăzi dacă m-ar întreba - ce vrei puiule să te faci când vei fi mare? - Ei bine, mamă dragă, ți-aș spune că vreau să mă fac călător. Să fiu mereu pe drum și să cunosc omuleți faini și să scriu toate experiențele mele; să le împărtășesc cu toată lumea! Tot ce am văzut și ce voi vedea. Cum văd lucrurile, soluțiile și alte cele. Tot și fără filtre. Vreau pur și simplu să scriu și văd lumea.
Atât. 

2. Sunt un bun amic al dimineții. De regulă mă trezesc cu momente înainte de a suna alarma, după care stau ca o legumă în pat și-mi vizualizez ziua până la momentul propice ridicării din pat. E OK, indiferent cât de devreme m-aș trezi, tot n-aș știi cu ce să mă îmbrac!

2015: Ei bine dacă anul trecut *devreme* însemna cu 30 de minute înainte de a fi nevoit să ies pe ușă astfel încât să ajung pe fix la birou; anul acesta mă trezesc cu până și două ore înainte de a pleca la servici. 
Orele sunt umplute cu sesiuni de yoga, de meditație, de diverse planificări și desigur, întreținerea dormitorului (punerea hainelor la loc, aranjarea patului și alte cele). 

3. Am câteva poze de tip pin up girl. Se spune că aveam un chip angelic și mătușa mea a simțit nevoia de a mă îmbrăca în câteva din rochițele fiicei ei. 
Picture this: Picior peste picior cu telefonul retro de culoare roșie la ureche, și o perucă cu părul creț și lung până la fund. Fabulous!

4. Procrastinez. De când cu YouTube și Pinterest tare dificil e să-mi urmez planul pompos de conducere a lumii. Dar cumva tot am s-o duc la un bun sfârșit!

2015: Ei bine, anul acesta am realizat că motivul pentru care procrastinez este că trag prea mult de mine. Așa că de multe ori este bine să lași dracului tot și să mai respiri din când în când. 
Ce vreau să zic de fapt aici? Că dacă ajung să procrastinez înseamnă că e bai și că e timpul să-mi dau un time out. 

5. Este un videoclip pe undeva cu mine și vară-mea cântând și dansând pe o melodie a celor de la Black Eyed Peas. Prestație în fața unui public!  Coregrafie, props și alte cele! Majoritea spun că e drăguță treaba dar eu consider că e cam career damaging și n-ar trebui să iasă la suprafață niciodată!

6. E posibil să am un TOC (tulburare obsesiv-compulsivă). Să zicem că mă simt bine atunci cândlucrurile mele sunt puse într-un anumit loc și într-o anumită poziție.

2015: Asta tocmai pentru că am fost o persoană dezordonată pe interior. Simțeam nevoia ca cel puțin în jurul meu să fie totul la locului lui.
Am acceptat că sunt o fire dezordonată și că nu e un capăt de drum. Apoi mi-am spus că aranjatul pixurilor într-o anumită ordine nu îmi vor rezolva problemele interne așa că le-am luat de mănuță; fiecare, pe rând. Le-am spălat, le-am călcat, împăturat și le-am pus în sertarele lor.  

7. Pământul este casa mea și vreau să ajung peste tot! Am circulat deja prin Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Letonia, Italia, Polonia și Portugalia; însă visul meu suprem e să pășesc pe străzile New Yorkeze.

2015: Am adăugat Macedonia, Germania și Grecia în listă.  

8. Jucam cândva basket; după care am căzut, am făcut o entorsă la mâna stângă și mi-a perit cheful.

2015: E OK, m-am apucat de alergat în schimb. 4 semi-maratoane la bord. Mulțumesc frumos!

9. Sunt stângaci și nițel neîndemânatic. Mai toate-mi ard în mâini!

2015: Să zicem că nu e chiar așa. N-ai să mori cu mine, stai liniștit! 

10. Visez la câștigarea premiului Nobel pentru pace. Am și speech-ul pregătit!

2015: Think big! :) 

11. Sunt mai singuratic de felul meu. Îmi place să am cel puțin o oră pe zi rezervată numai mie și gândurilor mele. Doar așa pot funcționa în parametri acceptabili! And believe me, you don't want a bitchy Norbert!

12. Dacă vrei să-mi trimiți un SMS, răzgândește-te rapid! Stau foarte prost cu verificarea acestora și riști să-ți răspund de abia după câteva zile. Îmi cer scuze, promit că nu o fac intenționat! Pur și simplu, I don't find them urgent!

2015: Am rezolvat problema. Poți să-mi trimiți SMS liniștit. 

13. Când e vorba de luat decizii ajung să fac un întreg studiu de piață. Întreb familia și prietenii despre diverse scenarii și mă supăr pe ei dacă nu-mi oferă răspunsul pe care-l doresc. Sunt tare complicat!

2015: Nu mai este cazul. Mi-am defrișat agenda, am crescut orele de activități sportive, am crescut orele de somn și am trecut pe o dietă responsabilă, lipsită de excese și produse ce fac mai mult rău decât bine. Deciziile mele sunt atent luate și nu sunt afectate de fel și fel de factori. 

14. Ador piureul de cartofi!

15. Cumpăr impulsionat. Nu vrei să deschizi acest capitol, crede-mă!

2015: Am rezolvat și problema asta. Because minimalism, that's why! 

16. N-am citit niciodată instrucțiunile de utilizare a unui produs. Pur și simplu știu cum funcționează. Crede-mă. Știu!

2015: Eee uite că odată cu înaintarea în vârstă nu pare să mai fiu atât de receptiv spre a da sistemul peste cap și să-mi pierd timpul rezolvând probleme acolo unde inițial n-au fost. Desigur, nu mă pun să citesc toată drăcia ... Mai trag și eu un ochi acolo unde trebuie când trebuie. 

17. Nu mă întreba unde stau! Habar n-am cum să-ți explic! Pot ajunge oriunde în lumea asta dar când e vorba să-ți explic ce și cum, mai bine o lași baltă!

2015: Să zicem că am rezolvat-o și pe asta. Ceva, ceva tot am să-ți explic. ȘI dacă un American a ajuns la mine acasă fără să se piardă, cu siguranță nu ai să te pierzi nici tu! 

18. Consider că pisicile sunt mai cool decât câinii. N-au stăpân; doar fraieri de care să se folosescă. Și sunt rebele, leneșe și al naibii de curioase! 

19. Când sunt singur acasă mă prefac că sunt o vedetă și dansez până la epuizare.

2015: Unii oameni pur și simplu nu se schimbă! 

20. Dacă o discuție nu e pe gustul meu, stai liniștit. Nu am să te opresc. Voi vorbi cu mine însumi despre diverse treburi, călătorind prin alte lumi și constelații. Poate am să să-ți și mulțumesc la sfârșitul conversației noastre!

2015: Dacă o conversație nu e pe gustul meu înseamnă că nu sunt la masa care trebuie. Ești suma celor cinci persoane cu care-ți petreci timpul.
Crede-mă, n-am ieși dacă aș știi că discuția ce urmează să avem nu va fi pe gustul meu. 

Și totuși ce vreau eu ca tu să extragi de aici?
Omul se schimbă. Devine din ce în ce mai eficient, calculat și mai conștient privind rolul pe care-l are în lumea asta.
Îți recomand și ție să-ți faci o astfel de listă cu 20 de chestii aleatorii despre tine; ca apoi, un an mai târziu, să revi. Să vezi ce s-a schimbat la tine, în ce direcții ai evoluat. Și în cazul în care prea multe diferențe nu sunt, ceea ce nu cred că e cazul la noi doi, înseamnă că ceva nu faci cum ar trebui. Poate nu studiezi suficient, nu călătorești; ți-ai pierdut curiozitatea, n-ai interese bine definite ... Ceva te oprește; poate anturajul. Mă înțelegi? 

Scopul tău e să devii din ce în ce mai bun. Scopul tău este să fii remarcabil. Să fii extraordinar!