Cine a atins excelența prin Leadership? | O discuție între cafegii

De regulă nu scriu despre evenimente; adică de abia dacă scriu despre #fărăfiltru, un eveniment organizat de mine și echipa din două-n două săptămâni. însă uite, m-am gândit: hey, de ce nu? Doar ăsta-i scopul acestui blog până la urmă, să auzi de oameni, de întâmplări și de chestiile faine din jurul nostru.
 
Ei bine, vorbisem cu Florina Rădulescu (o bună prietenă de-a mea și unul dintre organizatorii evenimentului mai sus menționat) despre activitățile noastre, a fiecăruia, în afară de cele comune, și uite așa am aflat de noul ei eveniment - mare! Cum îi place ei să zică - dedicat dezvoltării tale atât personale cât și profesionale.
Se numește "Atinge excelența prin Leadership". STOP!  Știu... Știu că sună nițel chicios dar crede-mă, stai cu mine. Hai, trage aer în piept! Totul e OK. Stai calm că nu se aseamănă deloc cu evenimentele acelea ieftine (și sfâșietoare buzunarului) sau cărțile și mai ieftine (și din nou, al naibii de sfâșietoare buzunarului) ale diverșilor mari (și dubioși) oameni de succes și deținători ai topurilor gen nu-știu-câte-sfaturi pentru a deveni the-next-big-thing! Nu; nicidecum! Crede-mă, ei nu au astfel de orientări. N-au de gând să te ungă cu Nutella timp de 4 ore și să-ți spună cât ești de frumos și deștept, chit că știm cu toții că ai fost și vei fi întotdeauna un cartof. Glumesc desigur; normal că ești un gutui! În fine. Uite că îmi aduc aminte de o întâmplare hazlie cu mama.
Am întrebat-o când eram mai mic dacă sunt frumos (eram tot la o masă de-a lu' bunica) iar răspunsul ei m-a făcut să nu o mai întreb niciodată astfel de chestii.
Mi-a zis așa: (într-un ton cald) "Și cioara-i spune puiului că e frumos!"
Am rămas marcat, crede-mă. Bine că n-au existat hashtag-uri pe atunci că probabil îmi treceam pe frunte #marcatpeviata! Cu ce? Probabil cu piure de cartofi... Sau salată de vinete? Ohh, are tuburile alea de paprika; probabil cu alea. Miroseam bine oricum! 
Dar să revenim la ale noastre.

Îți spuneam că evenimentul "Atinge excelența prin Leadership" organizat de Florina și colegii ei, Mirela Pascu și Bogdan Horodincă este unul care (subliniez) nu te va dezamăgi!
Merită frunzărit.
Merită să dai un ochi peste facebook-ul lor pentru că sunt oameni chiar faini! Sunt oamenii ai căror interes este pur și simplu de a livra un bine comunității în care activează. Practic, ce fac și eu, până la urmă.
Sunt oameni de-ai noștri; de încredere. 

Uite, am ieșit cu ei la o cafea.
Florina știa că nu am o atitudine pozitivă asupra chestiilor de genul și a ținut să-i cunosc prietenii. Ei bine, nu am reușit să savurăm o cafea toți împreună, asta datorită distanței dintre noi și a agendelor încărcate dar, mulțumită tehnologiei, tot am reușit să ne vedem și să ne auzim cumva. Fapt care, sincer să fiu, mi-a înlăturat amarul privind numele evenimentului; care, dacă mă uit mai bine, nu e chiar așa de rău. 

Of, subiectivismul ăsta!

Și atunci, ca o rapidă, scurtă și uzuală recenzie: Nu-i evenimentul acela de care să fugi ținându-te de urechi și de buzunare! 
Hai să-ți fac cunoștință cu ei. Cunoaște-i și tu citind interviul pe care am reușit să-l construiesc cu ajutorul cafelelor noastre virtuale. Trăiască Hangout-ul de la Google!  

Florina Rădulescu

Florina Rădulescu

Norbert Szucs: Spuneți-mi câteva lucruri despre voi. În lumea voastră, a fiecăruia, cine sunteți? 

Florina Rădulescu: Eu sunt o fată simplă care a studiat ştiinte economice si lucrez in acest domeniu de peste 20 de ani şi de ceva timp, cam 6 ani, studiez despre cine sunt eu cu adevărat, ca esenţă. În urmă cu 2 ani am luat decizia să schimb macazul şi să  încep să dau mai departe educaţia pe care am acumulat-o şi spun cu mândrie în suflet că sunt coach şi formator în dezvoltare personală şi leadership.

Mirela Pascu: În lumea mea sunt o tipa veselă, sociabilă, creativă. Am fost dintotdeauna o fire curioasă drept pentru care mi-am atras porecla de Fata DE CE, pentru că exasperam pe toată lumea cu această întrebare. Sunt ambițioasă, uneori până la încăpățânare atunci când este vorba de scopurile mele. Mă caracterizează perseverența în a-mi urma visele.

Bogdan Horodincă: Sunt un specialist în calculatoare care îşi face meseria cu pasiune de peste 20 de ani. Am descoperit informatica încă din clasa a 9-a când calculator însemna ceva rudimentar capabil să afişeze numai texte verzi, de cele mai multe ori de neînţeles. Dar nu a contat, ba chiar aş putea zice că simţeam provocarea! Apoi a aparut în viaţa mea un program lunar de dezvoltare personală şi drumul mi s-a desfăşurat în faţă cu claritate: începea noua mea viaţă, versiunea 2.0, mult îmbunătăţită!

NS: Cât despre dezvoltare, cine sunt mentorii care consideri că au ajutat la clădirea ta până în prezent? Ce ai extras de la ei sau cum anume te-au ajutat să te dezvolți?

FR: Mentorii mei, i-am întâlnit prima dată în cărţile pe care am început să le citesc şi deschiderea a făcut-o "Puterea unui singur gând" după care acea mică sămânţă, care la început doar a atins ceva în mine, fără să ştiu, a început să crească şi cred că subconştientul meu s-a trezit la viaţă. Au urmat alţii ca Bob Proctor, Lester Levenson, Bob Doyle ... Și aşa am ajuns din carte în carte la John Maxwell. Toate aceste învăţături m-au ajutat să mă schimb radical, să văd din alte perspective tot ceea ce trăiesc sau am trăit. Am înţeles că eu sunt valoroasă şi că cea mai importantă persoană din viaţa mea sunt eu. Că pot să ajut pe alţii atâta timp cât eu mă iubesc şi mă accept aşa cum sunt. M-au făcut să văd valoarea în mine.

MP: Primul meu mentor a fost bunica mea. De la ea am invățat să mă bucur de viață , ea mi-a încurajat creativitatea și m-a îndemnat să visez marea cu ochii deschiși. Al doilea mentor important din viața mea a fost și este o doamna distinsa, deșteaptă, un prim lider real cunoscut de mine, pe numele ei d-na Elena Floroiu, o persoană caldă de la care am învățat să spun NU lucrurilor neimportante pentru viața mea, să constientizez că am valoare și că merit tot ce e mai bun. Acum am un mentor nou, Paul Martinelli,  Președintele academiei de formare lideri, John Maxwell Team Internațional. De la el am învățat și învăț zilnic să țintesc constant, cu visele mele, către lună pentru că și dacă o voi rata uneori, voi rămîne printre stele. Îi ascult sfatul, prin tot ceea ce fac.

BH: John Maxwell este cel care m-a introdus pe calea dezvoltării personale. Apoi, împreună cu soţia mea, am început să citim cărţile lui iar după aceea să căutăm să găsim drumul nostru în viaţă din această nouă lumină. Au urmat Napoleon Hill, Dale Carnagie, Florance Littower, Simon Sinek si multi alţii care, parcă statuseră ascunşi în librării când îmi cumpăram cărţi. Lucru sigur e că atunci când ai început cu adevărat dezvoltarea personală, nu te mai poţi “lăsa” de ea. La fel s-a întâmplat şi cu platforma online de la John Maxwell Team care s-a dovedit o resursă aproape inepuizabilă pusă la dispoziţia cuiva însetat de cunoaştere: eu!

NS: Care-i țelul vostru în viață și ce v-ați propus pentru perioada imediat următoare?

FR: Ţelul meu în viaţă este să ajut oamenii să vadă dincolo de circumstanţele exterioare. Să înţeleagă că viaţa este şi atât. Să fie ei înşişi. Alegerile sunt ale noastre şi că nu putem fi înfrânţi decât atunci când noi am ales asta. Atitudinea noastră faţă de ceea ce se întâmplă ne ridică sau ne coboară. Să înţeleagă că tot ceea ce ei cred devine realitatea lor, dacă ei cred ca este totul frumos au dreptate, dacă hrănesc partea negativă din ei, sigur acele lucruri vor deveni realitate.

MP: Scopul meu în viață, declarat, este acela de a-mi atinge potențialul maxim și de a-i sprijini pe alții, prin tot ce pot, să își descopere și să își atingă la rândul lor potențialul maxim. În perioada următoare mi-am propus să desăvârșesc arta vorbitului în public pentru a duce cât mai aproape de sufletele oamenilor, informațiile și lucrurile pe care eu le-am învățat și ar putea să le folosească și lor.

BH: Scopul meu în viaţă e să trăiesc cu semnificaţie. Să ajut oamenii să înţeleagă că viaţa este numai una şi că au datoria morală să o facă atât de frumoasă şi plăcută încât cei care vor afla de ei să dorească şi ei să adopte principiile sănatăţii fizice şi mentale. Oamenii sunt în general tentaţi să privească în trecut şi în portofel pentru a trage o concluzie (pripită) despre ceea ce sunt capabili să facă în viitor. Ori, din fericire pentru cei mai mulţi, nu este aşa. Acelea sunt rezultatele trecute iar viitorul este în faţă. Vreau să le transmit oamenilor să aibă încredere în ei înşişi, să îşi pună scopuri şi să înveţe să lupte pentru ele, exact ca atunci când erau copii şi nu s-au lăsat până nu au reuşit să meargă în picioare.

NS: Dacă ați avea un minut în fața unui public măreț, spuneți-mi, cum ați descrie evenimentul pe care urmează să-l organizați împreună? De ce ar trebui să vin? Care-i publicul căruia vă adresați și ce probleme doriți să rezolvați?

FR: Evenimentul nostru va fi la fel de măreţ precum sunt oamenii, le voi arăta respect pentru ceea ce sunt ei şi faptul că apreciez fiecare persoană prezentă, că fiecare suflet contează. Mă adresez acelor persoane care au o lipsă de încredere în ei înşişi, indiferent de rezultatele lor de până atunci. Lipsa încrederii, autosabotarea se reflectă în vieţile personale şi profesionale a majorităţii oamenilor. Le voi arăta că se poate, cu entuziasm şi pasiune, să depăşească orice li se pare imposibil la momentul respectiv. Întotdeauna există loc de mai bine şi fiecare eveniment poate schimba în bine sau în mai bine, ceva în viaţa ta.

MP: Evenimentul pe care îl voi organiza împreună cu colegii mei, îl consider unul de impact. Ne-am propus să ieșim în față, așa cum face orice lider în momente de criză, și să ajutăm oamenii să conștientizeze importanța dezvoltării abilității de leadership în viața și în cariera lor. Mai mult ca niciodată avem nevoie de lideri adevărați. Este suficient să ne uităm în jur și să vedem că ei sunt foarte puțini. Leadershipul este o abilitate ce se învață așa cum învățăm și mersul pe bicicletă, trebuie doar să vrei să o dezvolți. De ce ar trebui sa vii la eveniment? NU AR TREBUI sa vii, pentru ca în viață, nimic NU TREBUIE din ceea ce nu este important pentru viața ta. Dacă a învăța să formezi echipe, a învăța să conduci doar prin influență pozitivă, a învăța cum să utilizezi leadershipul în creșterea afacerii tale, în succesul tău personal, NU SUNT  importante pentru viața ta, nu ai de ce să vii. Dar îți pot spune ceva, îți pot spune cât te costă dacă vei vrea să vii și îți pot spune ce poți căștiga venind, dar nu îți pot calcula costurile viitoare din viața ta, dacă decizi să nu vii. Cui ne adresăm? Ne adresăm oamenilor care doresc să facă o diferență în viața lor și a celor din jurul lor, ne adresăm celor care au renunțat să mai dea vina pe alții pentru eșecurile personale și vor să învețe cum să își rezolve responsabil provocările și nu în ultimul rând, ne adresăm părinților ce vor, CONȘTIENT și cu INTENȚIE, să ofere exemplul personal de urmat, copiilor lor.

BH: La evenimentul nostru vor veni oameni care vor să vadă ce este aceea pasiunea pusă cu adevarat în muncă şi exprimare. Am de transmis oamenilor încredere, felicitări pentru ceea ce au realizat şi mai presus de toate doresc să le arăt că viaţa de până acum poate fi îmbunătăţită. Schimbarea pe care ar trebui să o facă cei care vor succesul se referă la cărţile pe care le citesc, mediul în care trăiesc şi gândurile cărora le permit să îi domine. Nu e uşor dar rezultatele sunt de durată şi “premiul” din partea vieţii - fenomenal!

NS: Și o ultimă chestie: Descrieți un eșecul care v-a schimbat macazul în viață. Ce v-a adus în acest punct?

FR: Nici nu ştiu dacă sunt eşecuri, am învăţat să le privesc ca pe situaţii de viaţă pe care le-am rezolvat într-un fel sau altul, depinde de nivelul de dezvoltare la care eram atunci, din moment ce încă trăiesc. Nu am făcut nici o schimbare conştientă inainte să înţeleg cât de mult contează dezvoltarea personală şi leadership-ul. Plafonarea a fost unul dintre momentele în care am simţit că acum trebuie să schimb macazul. Simţeam că viaţa trece pe lângă mine, acum 3 ani, că stau închisă într-o cutie 10-12 ore pe zi numită birou, ca să ajung într-o altă cutie numită casă, să deschid o altă cutie numită televizor... Și pentru că deja începusem să citesc, să învăţ şi ajunsesem la un nivel de dezvoltare să zicem - de la 0 la 1 - am luat o decizie conştientă şi sunt cea mai fericită acum pentru decizia de atunci. Şi totuşi cel mai mare eşec- consider- că a fost- lipsa pregătirii mele pentru viaţa reală, lipsa dezvoltării mele personale, care a început destul de târziu, pe la 35 de ani, aşa că încurajez orice persoană să înceapă oricând. Nu contează vârsta sau orice altceva. Fiecare merită să trăiască o viată, aşa cum îşi doreşte.

MP: Nu am un eșec care să îmi fi schimbat macazul. Ce m-a adus în acest punct a fost plăcerea de a citi. Aș putea spune că cititul multor cărți de dezvoltare personală, leadership, marketing, spiritualitate, dublate de o sete de cunoaștere și o nestăvilită curiozitate, m-au făcut să fiu mai alertă la lucrurile care se întâmplă în jurul meu, m-au trezit la realitatea crudă a faptului că doar eu sunt responsabilă de viața mea și din acel moment a fost doar un act asumat.

BH: Oamenii fac schimbări ori când sunt sus, ori când sunt jos. Eu am schimbat macazul când eram bine şi am conştientizat cât de mult mai pot aduce în viaţa mea şi a celor dragi. Relativ la eşec, am descoperit recent ce prieten bun îmi este şi ce lecţii importante ne transmite viaţa prin intermediul lui. Singura condiţie este să ne coborâm ego-ul, să acceptăm ce ne-a transmis viaţa, să medităm la ce avem şi pentru ce suntem recunoscători, să îmbunătăţim ce nu mergea şi astfel să devenim mai buni ca ieri. Concursul a fost, este şi va fi mereu cu noi înşine nu cu ceilalţi, tot aşa cum îmbunătăţirea se va cunoaşte în noi, nu în ei.

NS: De asemenea, pentru că orice muncă trebuie răsplătită, uite: aveți controlul asupra contului meu de Facebook. Ce vreți să postați în numele meu? Orice! 

FR: Nu vreau să postez în numele tău, oamenii ar simţi, pentru că tu eşti unic şi la fel şi eu (credeai că numai tu?). Aş vrea să le trimiţi un mesaj celor care vor citi - Să trăiască mai mult în prezent, să facă prezentul perfect. Să fie aici şi acum.
Mulţumesc.

MP: Ce aș posta? Hmmmm…. aș posta un îndemn către oameni să vina la evenimentul de leadership din 19 Noiembrie 2015 pentru că ei merită tot ce e mai bun.

BH: Discutând cu Bogdan am găsit la el câteva lucruri rare: pasiunea pentru munca lui, dragostea de oameni şi dorinţa de a învăţa. O familie fericită cu doi copii frumoşi care se recomandă prin rezultatele lor în viaţă şi muncă.

-

Sper că acest material a reușit să te convingă și te vei uita peste evenimentul colegilor mei. Repet, recomand experiența. Chiar n-o să-ți pară rău! 

Uite, găsești mai multe informații pe site-ul lor oficial, pe pagina lor de facebook și pe event-ul "Atinge Excelența prin Leadership". De asemenea, află mai multe despre Florina accesând pagina ei de facebook. Dar hey! Află mai multe și despre #fărăfiltru ... Că tot promovăm evenimente, ce naiba! :)