Cunoaște-l pe Călin! #ziua20

Tot am zis că scriu un articol cu și despre el și am zis, hey, de ce nu astăzi?! Ei bine, Călin este cel mai bun prieten al meu. Bănuiesc că ți-ai dat seama deja după nenumăratele poze cu el postate pe facebook într-un mod periodic. Sau probabil ai crezut că suntem cu un cuplu gay super cool. E OK, și iubita lui își imaginează chestia asta de multe ori. Asta pentru că de fiecare dată când suntem împreună ne comportăm ca niște dive degenerate. Apropo, știai că bărbații bârfesc mult mai mult decât femeile nu-i așa? Mai ales Călin, O my gosh!  

Dar cum ne-am cunoscut? Online, prin fatele său, Sergiu. Și ne știm de aproximativ șapte ani. Încă de când îi zicea fratele său piticu și avea o voce foarte, foarte subțire. Da, îl cunosc pe Călin înainte ca acesta să intre în pubertate. Ha-ha!

Pe vremea aceea aveau un sigur calculator și cei doi frați (fratele lui e un pic mai mare decât mine) trebuiau cumva să-l împartă, așa că fiecare avea câte o oră de activitate. Sau jumătate de oră? Nici nu mai știu. Idee e că, de fiecare dată când ne jucam, eu știu, Cabal Online, Warcraft 3 și Star Wars: Jedi Academy se ajungea la un moment semi-haotic în care se schimba pilotul, se trăgea de microfon, de mânecă și de scaun ... "Hai lasă-mă, e rândul meu. Nu, nu acuma. Nu vezi că sunt într-un dungeon? Lasă-mă până la următorul check point. Pe mine nu mă interesează, e rândul meu. TU SĂ MĂ LAȘI ACUMA, m-ai înțeles!? MAAAAMIII!!!" Furia era mare și șifonările foarte comice! Dar într-un final se întâmpla un mic disconnect, o schimbare de cont, un  "Halo4444 has connected!", o apariție a unui caracter diferit și o voce similară cu a verișoarei mele. Toate reveneau la normal și jocul mergea înainte. 

Încetul cu încetul, chit că l-am cunoscut pe Sergiu, fratele său, mai întâi, căci el se ocupa de inițierea mea în clan. Da, activam într-un clan de jucători. Ne numeam Special Forces. De acolo mi-am făcut prieteni foarte faini și amintiri minunate! Dar revenind la Sergiu, cel cu care îmi pierdeam după-mesele în mai știu eu ce meleaguri online. E un tip super de treabă, un pic rezervat, însă comic și calculat. Dar o dată cu terminarea temelor și a altor cele, apărea Călin, piciul extrem de comic ce mă facea să râd cu lacrimi ori de câte ori ne jucam împreună. 

Și așa m-am atașat de el. Mă făcea să râd până la epuizare. Și era foarte bun la strategii. Eu habar n-aveam și mă ofticam mereu când luam bătaie de la el, de aceea dacă e să ne jucăm vreun joc de strategie nou, ne jucăm contra calculator unde el face toată treaba și eu, eu costruiesc căsuțe, ziduri și clădiri mari. Cât să arate harta mai bine! 

Îmi aduc aminte cum așteptam să vină piticu acasă să ne continuăm aventurile online. Era plin de viață și foarte matur pentru vârsta lui. Știa engleză extrem de bine, era super creativ și aveam aceleași interese: de a viziona filme horror de proastă calitate și de comite fel și fel de supărări verișoarei mele. 

Apoi cu trecerea timpului, când și-a luat și el propriul său PC, ne instalat toate jocurile de CO-OP posibile, încercam toate minunile! Până și jocurile single player, jucam în sincron până noaptea târziu. Stăteam ore în șir pe skype, discutând, împărtășind link-uri și alte cele.

Călin e my brother from another mother sau, în termen de Grey's anatomy, my person.

Și de ce îți scriu toate astea? Ei bine pentru că prietenia este una dintre cele mai sfinte chestii ale vieții. Și încă de când am văzut primele episoade din serialul FRIENDS mi-am dorit o astfel de familie de prieteni super apropiată. Călin pentru mine e ca și Chandler pentru Joey, Haha. Și abia aștept să devenim la un moment dat colegi de apartament  și apoi să ne formăm o familie de prieteni ca în serialul mai sus menționat sau How I met your Mother și The big bang Theory! Oh și ce capitole frumoase vor urma! 

Bucură-te de prietenii tăi, împărtășește cu ei cât mai multe, respectă-i, ai grijă de ei și creșteți cât mai mari și frumoși!