De 3x fără filtre! #ziua25

Stau de câteva minute bune în faţa ecranului şi crede-mă, habar nu am cum să descriu sentimentul pe care-l simt în acest moment. Sunt în extaz - aşa le-am zis şi colegilor azi dimineaţă. Sunt în extaz, asta pentru că ediţia cu numărul 3 al proiectului #fărăfiltru a decurs aşa cum l-am visat. Multă lume, voie bună şi discursuri extraordinare!

Pentru necunoscători...
#fărăfiltru este un eveniment organizat în librăria Cărtureşti, de regulă în ultima Miercuri a fiecărei luni, unde se adună oamenii deschişi şi fără filtre; adică oamenii care au ceva de spus şi implicit de împărtăşit.

Ce anume au de împărtăşit? Ei bine, povestea lor, problemele de care s-au lovit şi cum au reuşit să le rezolve.

Practic, în cursul celor optzeci şi ceva de minute se formează un generator organic de soluţii pentru diverse probleme. Schimb de opinii sau un fel de - spune ce ai pe suflet, inspiră şi adună opinii.

Iar teoretic, pentru că trebuie să fie şi o teorie în spate, #fărăfiltru este o serie de evenimente dedicate dezvoltării comunitare, a descoperii de noi potenţiali mentori locali şi a formării unor comunităţi active de  know-how sharing. Adică vii de bună voie să ajuţi la îmbunătăţirea vieţii în general a cuiva prin simpla împărtăşire a întâmplărilor din viaţă, a obiceiurilor şi a realizărilor tale. 

Vrei să ştii ce rezultate produce aceste activităţi? Poi, un lanţ de oameni de calitate; de oameni ca tine, aşa, plini de viaţă, educaţi şi cu bun simţ. Apoi ambiţionezi şi motivezi cel puţin un om. Stârneşti duzine de idei şi scurtături în ale vieţii.

Îţi dai seama, mai ales într-o lume în care totul e în grabă, e bine să ai acces la oameni care au trecut deja prin cele în care treci, doreşti să treci sau vei trece. Indiferent că e vorba de un nou business, job, decepţie sau un vis pe care-l doreşti împlinit. De ce să n-aibe omul un sfat două în traistă, nu-i aşa? De ce să nu ne ajutăm reciproc? De ce să nu ne dezvoltăm împreună? Da. Aşa e la #fărăfiltru. Asta fac oameni fără filtre!

Şi de ce au reuşit aceşti oameni să ducă al 3-lea episod la cu totul şi cu totul alt nivel. Pentru că în sfârşit îşi prinde format şi oamenii se dezgheaţă. Realizează că scopul este cât se poate de simplu - să ne ajutăm reciproc. Şi cum altfel decât prin a fi activi şi de a ne bucura de fiecare minut petrecut împreună. Fără formalităţi, fără agende şi efectiv fără filtre. Plus, a fost full house. Adică efectiv toate locurile sălii au fost ocupate. Hands up in the freaking the air!

Vorbitorii şi-au expus punctul de vedere în lung şi-n lat seara trecută; în ordinea apariţiei: Patricia Sas şi Florina Cristiana Rădulescu, facilitatorii serii, Mihaela Popa şi călătoria spre interior, Elena Bodea şi tainele bunei nutriţii, Mihaela Camelia Gherghel alături de labradorul Rey şi efectele minţii asupra corpului uman, Gheorghe Liviu Pasc şi sănătatea mintală, încheind cu  Norbert Szucs şi ghidul unui pierde-vară. Discursurile, zi eu, au fost pe moment construite şi au avut o lungime de aproximativ 15 minunte fiecare.

Participanţii au fost activi, s-au simţit bine, sper eu că în extaz şi ei, au intervenit prin întrebări, prin completări cu ale lor experienţe personale şi au mâncat o grămadă de cireşe! Ba mai mult! Au primit şi cărţi! Că tot ne place să promovăm cultura, două exemplare din partea domnului Mircea Chira au plecat către cei mai vorbăreţi din sală. Mulţumim frumos!

De asemenea, mulţumim sprijinului celor de la AIESEC Arad şi Aradul Prosperă, organizaţiile care arătă că totuşi şi Aradul se mişcă. Mulţumim tare mult dragilor că ne-aţi fost alături şi vă aşteptăm cu mare drag şi în ediţiile următoare.

Hopa! Şi că veni vorbe de viitoarele ediţii, vrem să ştii că #fărăfiltru intră în sezonul de vară! Cu mare entuziasm îţi scriu că vor urma 3 ediţii pline de culoare în mai puţin de două luni de zile!

Ne revedem în Cărtureşti pe 15 şi 29 Iulie, respectiv 12 August, toate începând cu ora 19:00.

Ce înseamnă asta? 15 discursuri noi nouţe, peste 200 de minute de pură ambiţie, motivaţie, idei şi poveşti de viaţă, 6 vorbitori noi şi 3 experienţe una mai diferită de cealaltă. Chiar nu se concepe să le pierzi!