Februarie sub microscop | Psihogângureala #15

Era să-mi scape articolul. Și mă gândeam zilele trecute că ceva nu e în regulă. Că ceva lipsește! Well, better late than never, nu-i așa? 
Anul acesta pare să se miște ceva mai repede decât anii trecuți. Jur, zici că fiecare an se grăbește din ce în ce mai repede. Uite aici dovadă: am un notepad de acela spiralat în partea superioară, l-am primit anul trecut în cadrul unui workshop. E notepad-ul pe care-l folosesc pentru idei și sketch-uri. Ei bine, săracul de el s-a împlut în februarie. A primit atâta cerneală într-o lună cât n-a văzut într-un an de zile. 

Luna Februarie a însemnat, în cea mai frumoasă parte, o actualizare a misiunii personale. Știi, inițial mă gândeam la self-help și life-coaching; să ajut omul să ajungă la un echilibru în viață. Dar în timp am realizat că drumul respectiv nu mă provoacă suficient. Adică eu sunt un entuziast mereu înfometat după nou; un mândru early-adopter, un geek și un challenge junkie. De fapt, nici nu știu ce a fost în capul meu de m-am busolat spre acele chestii. Probabil că aveam o obsesie; treceam printr-o fază! Cum ar spune buna mea prietenă, Alice, însă ceea ce mă face pe mine să luminez cu adevărat de o jumătate de deceniu încoace e arta marketingulul și dragostea față de internet și tehnologie. Domnule, ăsta-i universul meu; drumul meu dulce în viață!
Da, să știi, februarie a fost o lună a regăsirii și a trezirii unor interese de mult uitate. Citește întregul șir de gânduri privind misiunea mea aici

Februarie a însemnat și o îmbunătățire a capitolului "sănătate și fitness". Cu ocazia noului antrenament SYLO conceput de Lucian Bosînceanu am mai adăugat două clase de workout în agenda personală. Asta înseamnă un total de 7 antrenamente pe săptămână (4 clase de workout și 3 sesiuni de alergare a câte 5-10km fiecare). Descoperă și tu antrenamentele SYLO citind acest interviu

Cât despre plecarea bunului meu prieten, Călin, în Turcia, am decis să-i fac o vizită și astfel să-mi iau primul meu concediu în 2016. 
Din experiență am extras că indiferent ce se întâmplă în viață, oriunde am fi, lucrurile merg înainte și că nu merită să facem decizii bazate mai ales pe o frică indusă de știrile TV sau mass-media în general. Nu dragule cititor, totul trebuie testat pe propria piele. Iar Turcia a fost una dintre cele mai bogate experiențe culturale pe care le-am trăit până în prezent. Găsești întregul set de experiențe turcești aici

Cât despre cărți, filme și aplicații? 
Ei bine, cu ocazia venirii noului sezon #fărăfiltru, a școlii personale de blogging "Linii de Cod", a pre-evenimentelor #fărăfiltru și -phew! - a noii ediții Startup Weekend, cărțile lunii au fost din domeniul marketingului, adică:
"Triburi" și "Toți marketerii sunt mincinoși" de Seth Godin. Două cărți subțiri și ușoare de citit. 
Cât despre Seth, să știi că e printre puținii autori care-i urmăresc pe internet. E genul ce-ți spune cum stă treabă și cu ce se mănâncă într-un limbaj cât se poate de simplu, fără prea multă umplutură și altele de care te aștepți într-o carte comercială de dezvoltare pesonală. 
Cât despre filme, highlight-ul lunii a fost Deadpool. Mi-a plăcut și, ce să zic, un film cu super-eroi și explozii mai altfel. Recomand. It's quite the ride!

Aplicații Android?
Snapchat - O aplicație și o rețea de socializare care, nu știu, încă nu m-a convins pe deplin. Poate nici nu-l înțeleg în totalitate încă. Fac 26 de ani totuși ... Mă amețesc schimbările, ha! Dar face videoclipuri funny și îmi place că se șterge absolut orice material pe care-l trimiți după ce a fost vizualizat (imagine all the kinky stuff you could send!). Și ador faptul că tot ceea ce primești se deschide instant, spre deosebire de loading time-ul de la videoclipurile din Facebook Messenger. Asta dacă trimiți videoclipuri prin Facebook Messenger.
Testează și tu. Adaugă-mă pe Snapchat (norbertszucs)! 
Wallet - Anul acesta sunt obsedat de budgeting. Asta pentru că vreau să știu exact unde se duce fiecare bănuț al meu și în ce direcții ar trebui să trag cureaua. Dacă în septembrie mă duc în New York, apoi să am bani de hipstereală, nu? 
Aplicația merge foarte bine și își face datoria. Partea cea mai importantă pentru a-ți nota toate cheltuielile e să ai o unealtă rapidă și super ușoară pentru a introduce datele. Iar Wallet face țuț! chestia asta! 
Boomerang de la Instagram - Pentru că știi că sunt un fan al instagramului! Și băieții au aplicația asta cu care poți să faci videoclipuri super-scurte și repetitive. I mean, it takes your selfies to the next level! 

Cam atât. Cam atât pentru Februarie. 

A fost o lună proactivă pentru mine. Luna aceea cu care mi-am schițat întregul an. O lună cu multă mișcare, mulți oameni noi. O lună de start pentru cele ce urmează în Martie.

 Tu? Cum a fost Ianuarie cu tine? V-ați înțeles bine? 

Februarie în numere

2 cărți citite;
6 articole publicate;
9 clase de workout efectuate;
85km alergați;
318 etaje urcate;
97700 de calorii arse;
443000 de pași făcuți;