Psihogângureala #1

Se presupune că azi ar trebui să lansez un articol. Cel puțin așa mi-am propus. Însă mi-am uitat încărcătorul de la laptop acasă. Go figure; istoria se repetă! 
Știi, mă gândeam dacă nu cumva ar fi bine să-ți scriu zi de zi câte ceva pe aici - o psihogângureală! Un gând, un ceva, oricât de mic ar fi acesta! Astfel încât să te fac și pe tine să te gândești în direcția aia... 

Vorbisem cu Călin în dimineața aceasta. El este cel mai bun prieten al meu. Mă milogisem de el să vină cu mine la sală, să facem mișcare împreună. 
Adevarul (sorry buddy!) e că se cam îngrașă. Și nu-i de mirare, că toată ziua e în fața calculatorului! 
Așa că na, cu asta mi-am bătut capul, să vină să facem niște mișcare împreună.
Mi-ar prinde bine compania. Mai discutăm una alta. 

Am vorbit și cu Michael, amicul meu din America, legat de cărți; de cât de bine e să citești ficțiune - că citise un articol dimineața legat de importanța citirii cărților de ficțiune; cum că cercetătorii susțin că - cititul fic-urilor - ajută la formarea unei conectivități neuronale mult mai eficiente și că acest lucru se poate observa chiar și după cinci zile de la terminarea unei carti (de citit). Sună bine! 

Într-adevăr, de cand m-am reapucat de cititul cărților cu chestii dramatice, planete, explozii și mai-știu-eu-ce, parcă altfel merg lucrurile. Soluționez mult mai repede! Ideile imi vin mai ușor și parcă nu mai procrastinez (pierd timpul degeaba) atât de mult!  

Cât despre bunul meu prieten Mihai Dolha care este atât student cât și învățător (i-auzi!) în Londra, să știi că postează niște lucruri tare interesante pe profilul lui de Facebook. Mai ales chestii cu Seth Godin; un domn pe care-l admir foarte mult. 

Hmm, da. Cred că am să-ți scriu zi de zi.
Îmi place chestia asta... Psihogângureală. Un soi de rezumat al gândurilor mele. Un material fără filtre. Pe față!  

Știi care-i ideea? Vreau să fiu și mai aproape de tine, să ne înțelegem mai bine.
Vreau sa mergem mai departe! 

Bare with me! :) 

Ce vreau ca tu să extragi de aici?
Dacă vrei să produci o schimbare, începe la o scară mică și crește volumul treptat. Cărțile sunt adevăratele vitamine ale minții și, desigur, ești suma celor cinci prieteni cu care îți petreci cel mai mult timpul.