15 Sfaturi mărunte pentru cel puțin o viață măreață!

N-ai prins niciodată momentul acela, în mijlocul unei informații primite, când realizezi o chestie ground-breaking, un EUREKA! Și îți spui cu toată inima - WOW! Dacă știam chestia asta acum cinci ani, azi eram cu totul și cu totul altfel! - hmm!?

Ei bine, întâlnindu-mă cel puțin lună de lună cu noi omuleți minunați, schimbând câteva vorbe, conștientizez o grămadă de chestii, cât se poate de clare, de simple și numai bune unui Norbert din anii precedenți (unul mai bătut de vânt, care se stresa cu chestii poate mai puțin importante)

Știi ce zic? Chestii ce-ți fac rotițele minții să funcționeze altfel. Să înțelegi lucrurile altfel. Ca și cum te-ai trezi dintr-un vis! Și dintr-o dată te simți îmbunătățit; mai eficient, mai benefic! Atât existenței tale cât și a celor din jur.

De multe ori pare păcat când procesul de învățare presupune mai multe coborâșuri decât urcușuri și nu avem acces la învățăturile pe care le prindem decât de abia peste câteva capitole ale vieții. Vorbesc de acele aha-uri!

"Off, dar de ce nu m-am prins mai devrem!!!'

Și ce bine ar fi dacă cineva ne-ar da un manual de utilizare a minții. Un fel de How-to-Life ... Ahaha! 

Așa că, pentru amuzamentul meu, din vreme în vreme, mai scriu mici linii de cod (sfaturi) pescuite de la oameni, diverse articole și cărți; sfaturi care, mai mult ca sigur, la un moment cheie din trecutul meu îmi prindeau foarte bine.

Atingeri divine le zic eu; cuvinte aurite și al naibii de dulci ce te duc spre alinarea aceea - Totul va fi bine! - sau - Faci bine pentru vârsta ta. Ești pe drumul cel bun!

Alinări de care ai nevoie nu doar când ești mic și vulnerabil (știi tu: între primul fir pubian până pe la douăzeci și ceva de ani … sau până ai o grămadă de fire peste tot și pur și simplu nu-ți mai pasă!) ci tot timpul!

Sunt convins că o dată și o dată, printre nenumăratele sticle de vin din jurul tău simți nevoia să știi că - Hey! Totul este OK. Ești pe drumul cel bun.
OK, probabil în scenariul acela nu ești chiar pe drumul cel mai bun. Mai ales dacă nu știi să împărtășești băutura cu mine. În fine!

Dacă în mod magic aș putea să scriu Mai-tânărului-meu-Norbert de acum, eu știu, 7 ani, i-aș sufla următoarele cincisprezece sfaturi mărunte:

 1. Muncește mult și muncește bine. Însă cel mai important, muncește din dragoste.

 2. Nimic nu va funcționa cât timp TU nu funcționezi cum trebuie.

 3. Cu cât ești mai sincer cu tine și cu cei din jur, cu atât îți va merge mai bine.

 4. Atunci când te simți inspirat, cel mai bine e să acționezi. Și repede; până nu pierzi flama!

 5. Lasă destinația. Bucură-te de călătoria în sine!

 6. Găsește-ți un mentor cât de repede posibil. Acesta îți va da șuturile de care ai nevoie pentru a ajunge cât mai eficient acolo unde îți dorești.

 7. Misiunea ta e pe primul plan, nu banul.

 8. Invidia nu face decât să-ți stopeze dezvoltarea.

 9. Ai grijă de tine. Întotdeauna.

 10. Ești întotdeauna exact acolo unde trebuie să fii.

 11. Vei primi acea oportunitate atunci când va veni momentul; adică atunci când vei deveni cine trebuie să devii pentru a fi pe același nivel cu ceea ce cauți. Răbdare.

 12. Nu lua nimic personal. Nu-i vorba de tine, amice.

 13. Mai întâi e nevoie să crezi înainte să vezi.

 14. Concentrează-te asupra celor dorite, nicidecum asupra celor nedorite.

 15. Acționează înainte de a te simți pregătit. Încrederea în sine se gătește pe cărbuni încinși!

Și totuși ce aș vrea ca tu să extragi de aici?

Imaginează-ți ce mișto ar fi dacă cineva mi-ar fi dat un MASS (dacă mai ți minte mesajele alea stupide pe care majoritatea dintre noi le trimitea listei de prieteni de pe Yahoo Messenger. “Trimite mesajul acesta celor mai apropiați 10 prieteni, până Duminică, și vei fi mânjit cu noroc!”) cu 15 SFATURI ca viața ta. Da, viața ta! Să fie la fel de faină acum, în acest moment, ca peste 7 ani!

Vorba aia: de ce să parcurgi un drum lung când poți lua o scurtătură? Dezvoltă-te, cere sfaturi și crește. Conștientizează că undeva în interior există o versiune și mai bună a ta. Una care-ți face călătoria cu mult mai colorată și mai fașcinantă!

DECI! Dacă ești un tânăr licean sau urmează să începi facultatea, sau încă o facultate, un job sau mai știu eu ce … Fie că ai 14, 21, 30 sau 62 de ani, cele de sus sunt întotdeauna relevante și te pot ajuta să ajungi eficient acolo unde îți dorești!