Unde te vezi în cinci ani? | #stienorbert ep. 1

Eee, uite că mai reanimez o serie favorită de-a ta de articole. Măi, numai pe plac îți fac, vezi? Fac totul pentru tine!
Desigur, reformatez chestiuța asta un pic, să fie așa, conform noilor instrucțiuni norbertszucs.ro dar eu zic că o să fie cu mult mai drăguță decât seria de anul trecut și cu siguranță, cu mult mai practică. Cred. Sper!    

Și, ca prim episod, am să preiau 7 cele mai populare întrebări din vechea serie; așa, cât să mă asigur că aceste întrebări și-au primit atenția necesară pentru totdeauna, urmând să le dăm pace și să născocim altele, mai dificile, mai ciudate și mai-știu-eu-ce ... Să-i și dăm bice, așa-?
Hai.  

Cosmin Blaga întreabă: Dacă ar fi să alegi o cu totul altă activitate, complet diferită de activitatea pe care o desfășori acum, care ar fi aceasta? 

Foarte bună întrebare. Uite, aș deveni profesor de informatică. Mi-aș investi timpul liber în dezvoltarea unor comunități de developers, aș face think tank-uri și aș vinde în prostie tot felul de aplicații mai mult sau mai puțin utile. 

Denisa Meszaros întreabă: Când ai descoperit marea ta pasiune pentru scris? Și ce te-a determinat să îți creezi blog-ul (cine era Norbert înainte de toată nebunia cu blog-ul)?

Pasiunea pentru scris, zici? Să vedem: Să zicem că în 2009; când mi-am cumpărat jocul The Sims 3. Așa m-am trezit scriind aproape săptămânal fel și fel de minuni literare timp de mai bine de 2 ani de zile. Le publicam pe forumul oficial a jocului și încetul cu încetul, în jurul unor storysode-uri (așa le ziceam; scriam sub forma unor sitcom-uri cu episoade, sezoane și hook-uri la final) se forma o comunitate de mai bine de o mie de omuleți. 
Nu mă puteam opri! Îmi plăcea atenția primită, mailurile fanilor și cadourile lor. A fost o perioadă tare frumoasă pentru mine. Și al naibii de motivantă! 
A urmat și blogul unei organizații non-profit din Arad unde am început să mă îndrept spre content writing și organizare de evenimente. Iar uite așa, cu câte un pas ici-acolo, am început să scriu din ce în ce mai mult, ba chiar zi de zi. 
Off, ador mișcarea degetelor mele pe tastatură; suntele pe care acestea le generează! 
Cât despre blogul meu; mi-am dorit o metodă caldă de comunicare, un spațiu de depozitare a gândurilor și totodată, un spațiu destinat motivației și a divertismentului; urmând să devină un blog de life-style și dezvoltare personală. 

Radu Matei întreabă: Cum ți-a schimbat eșecul viața? 

Ei bine, dacă nu picam examenul de capacitate, astăzi nu aveam acest blog, evenimentele mele nu existau, noi doi nu ne-am fi cunoscut, în Erasmus nu m-aș fi dus, voluntar n-aș fi fost ... Cel mai probabil eram un Norbert oarecare; unul lipsit de ambiție, de visuri și alte cele.  
Mă găseai la bandă sau la o casă de marcat undeva; poate chiar barman sau spălător de vase la un restaurant. Cine știe! Nu că oamenii care dețin în prezent aceste joburi n-ar avea visuri, aspirații sau mai știu eu. Nu insinuez asta! Însă cel mai probabil în acele direcții aș fi ajuns eu.
Eșecul meu a este cel mai frumos cadou primit de la viață!

Arina Varga întreabă: Stau și mă întreb: Ce iei de ai atât de multă energie? 

Poi, alerg, citesc și-mi planific zilele din timp! Și, oricât de tehnic și de ciudat ar suna: generez energie de fiecare dată când îndeplinesc câte o chestie de pe lista To Do. Nu știu, e ceva cu motivația mea intrisecă, știi? Mă motivez ușor. Când am tăiat o chestie (din acea listă To Do) intru parcă într-o stare de euforie. Mă ia valul pur și simplu!  În interiorul meu știu că totul e posibil și, nu știu, parcă visez mereu cu ochii deschiși! Mă bucur de fiecare moment, de prezent și de energia ce mă înconjoară.
Na, o altă definiție ar fi: conștientizez că viața-i scurtă și oarecum mă oblig să trăiesc din plin!

Daniela Bozgan întreabă: Care îi un meniu obișnuit la tine? Ce mănânci daily?

Micul dejun de exemplu, pentru mine înseamnă: un pahar de apă caldă cu zeamă de lămâie, cinci ouă crude de prepeliță și două banane, respectiv o cană de ceai verde sau negru. Prânzul: de regulă un bol cu fulgi de ovăz amestecat cu iaurt 10% (grăsime). Iar cina, de regulă ce gătește mama! Paste, supe, piept de pui la grătar sau alte chestii light. Între mese consum fructe (minim 4 fructe pe zi). În schimb dulciuri mănânc o singură dată pe săptămână; de regulă Duminica, atunci când iau masa la bunici.
Pâine nu consum. În rest, beau minim 3 litri de apă pe zi.

Gabriela Gyorgy întreabă: Unde te vezi în cinci ani? Făcând ce și ce realizări speri să ai?

Să vedem: Mă văd scriind multe articole, multe lucrări și diferite proiecte în a ajuta omul să iasă din setările ieftine ale societății. Vreau ca oamenii din jurul meu să trăiescă cel puțin așa cum trăiesc și eu; din plin! 
O primă realizare a mea, pe care o vreau repede de tot, e acea excursie la New York. Să-mi regăsec odată toate piesele de puzzle ale caracterului meu. 
În rest mă văd mai mereu pe drumuri; călătorind și lucrând din pasiune. Radiind de fericire, de sănătate și, nu știu ... Al naibii de împlinit undeva în lumea asta, făcând tot ce-mi dictează inima. Ca și acum de altfel!
Desigur, peste cinci ani am deja propria afacere, cel puțin o mână de oamenii cu vieți coordonate de pasiune. Oameni a căror vieți reprezintă o artă; O artă de a trăi! 
Și atunci, să rezumăm un pic: În următorii cinci ani mă vei găsi ca antreprenor de succes, blogger și organizator foarte cunoscut și al naibii de bun!  

Amedea Saletti întreabă: Dacă ai avea un minut pentru a spune ceva întregii lumi, ce ai spune? 

Trăiește-ți viața. Acceptă-te așa cum ești și nu-ți fie teamă de cei din jur. 
Trăim vieți scurte; mult prea scurte pentru a ne ascunde în spatele unor măști. 
Experimentează, descoperă-te și construiește-ți o viață a ta; o viață în jurul pasiunii și a bucuriei. 
Arată-ți dinții; zâmbește întodeauna! Conștientizează că altul ca tine nu mai există; că ești unic! Deci clar, un personaj principal! 
Așa că fă bine și dă frâu liber vocii interioare - fii lipsit de filtre - și fă o schimbare - oricât de mică ar fi ea! - în grupul tău, în comunitatea în care activezi, în orașul în care locuiești, țara de care te mândrești și, de ce nu, în lumea asta în care trăiești. "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!" - Gandhi

Ce vreau ca tu să extragi de aici?
Că nu sunt doar un simplu blogger; că nu îmi doresc doar să-ți bei cafeluța dimineții citind articolele mele. Mi-aș dori să comunicăm, să ne cunoaștem, atât tu pe mine cât și eu pe mine; ca om, ca ce vrei tu.
Ideea-i simplă! Îmi doresc să fiu cât mai aproape de cititorii mei. Vreau să știu ce-ți dorești! Și tocmai de aceea aștept cu drag întrebările tale, fie pe facebook folosind #stienorbert (sau un PM, un comment la o postare sau mai știu eu ce), fie prin mail, la adresa norbertszucs90[at]gmail.com

Hai să discutăm! :)