Obsesiile săptămânii cu Kristian Varjasi

Uite o chestie care am cam neglijat-o în ultimul timp. N-am mai făcut interviuri cu oameni pe care-i  admir, cu oameni pe care îmi doresc să cunoști. Iar săptămâna aceasta vreau să fac o promisiune față de tine, pe care am să te rog să mă tragi de urechi în cazul în care nu o respect. Vreau ca cel puțin o dată pe lună să-ți aduc pe acest blog un interviu cu un om fain; despre diverse chestii, dar mai ales despre obiceiuri, ritualuri și obsesii acestuia. Astfel încât să vedem ce face el sau ea diferit față de noi și cum putem aplica la rândul nostru găselnițele omulețului .... Adică ce am putea învăța de la invitat; extrage. Știi tu. 

Săptămâna aceasta, cum a fost unul dintre vorbitorii evenimentului #fărăfiltru, m-am gândit să ți-l readuc pe Kristian-Ivan Varjasi cu al său interviu luat în vara anului trecut. 

Trebuie să recunosc, Kristi e un om foarte fain și foarte, foarte comic. Deci cum să-ți zic; nu te plictisești cu el! Și din punctul meu de vedere, reprezintă oarecum pulsul network-ului Arădean.

Toată lumea îl știe pe Varjasi! Și cine nu, n-are decât să-l cunoască! 

Numa așa te poate suna într-o după-masă să te întrebe de bugetari! Și nu oricum; direct live. La radio!   

NS: Greetings Mr. Kristian, în numele mântuitorului (e o glumă internă) aș dori să te invit la o scurtă sesiune de obsesii neortodoxe tipice colțului meu creativ. Spune-mi câteva rânduri despre tine; cine este acest Kristian-Ivan Varjasi, fără machiaj (hai că știu că te dai cu machiaj!), mai ales în afara platoului de filmare?

KIV: M-am născut la Arad, părinții mei sunt tot de-aici, copilăria mă leagă de cartierul Grădiște și de casa bunicilor.
Iubesc Mureșul; am făcut și canotaj la un moment dat, însă mergeam și cu tata la lipuși (ceva soi de pește) . :)
Am o pasiune pentru tehnică; o aveam încă de mic. Eram ucenic la reparat o mașină Dacia 1300 de culoare ALBASTRĂ. Apoi, când am primit de la vecinul Florin o carte „Electronica - ABC”, am inceput să dezmembrez televizoare vechi, să fac una-alta ... M-am înscris și-nâ cercul de radioamatori de la Palatul Copiilor, condus de domnul Dema.

NS: Cum a început cariera ta în televiziune și care au fost primele tale joburi în viață?

KIS: Mi-am dorit să fiu inginer. Am terminat și o facultate în acest sens (UAV - automatica si info. ind.) dar în timpul studiilor am dat de un job de cameraman la InfoTV. M-am agățat bine de tot de muncă. Atăt de bine încât și în momentul în care am fost disponibilizați am continuat să lucrez în domeniu; și poate ce-i mai important, să-mi înființez propria afacere, un PFA. Maaare pas! :)
Mă tot gândeam eu ce pot să fac, încotro să mă dezvolt, bineînțeles, ținând cont și de  viața familială (care între timp se întregise prin căsătorie, apoi prin nașterea fiului nostru Robert), și la un moment dat m-am hotărât să pornesc un site. Zis și făcut! Așa am început TV-ARAD.RO care mai apoi a devenit INARAD.TV, sub sloganul „Spiritul Orașului de pe MUREȘ”.

NS: Spune-mi despre ultimul tău film văzut și care sunt lung-metrajele tale favorite?

KIS: Film preferat: habar n-am. Sunt niște filme de Mihalkov faine (să par interesant), îmi place și Chuck Norris. E OK și Columbo. Nu cred că pot spune: „Na' asta-i!”. Dar uite, primul film văzut la cinema DACIA a fost King Kong...

NS: Ce asculți de obicei și care sunt melodiile pe care le fredonezi sub duș?

KIS: Muzica preferată în ultimul timp e de la HOSPITAL RECORDS, dar am avut și perioadă DOORS, AEROSMITH, METALLICA. Îmi place și SMILEY dacă trebuie, că oricum ... „vara nu dorm”. Merg și la filarmonică, acolo prefer Chopin sau Gershwin (pian muuult!). Asta e, nici identitate muzicală nu am! :)

NS: Care sunt ultimele tale cărți citite și ce ne recomanzi? Ce consideri tu că ar fi niște must read-uri?

KIS: Cu cititul nu stau bine deloc, da' deloc! Vă recomand totuși BIBLIA, e universal-valabilă și nu strică la nimeni.

NS: Care sunt cele 5 obsesii de moment? Enumeră absolut orice!

KIS: 5 8'sesii de moment: 1. Tre' să iau scule mai multe. 2. Site-ul să facă vizualizări 3. Pe cine invit azi la Pulsul Zilei 4. Enel, E-on... 5. What's next!?

NS: Și o ultimă întrebare, ce-ți aduce vara aceasta? Ce vrei să faci sau ce ți-ai propus?

KIS: Planul pentru final de vară, că în concediu deja am fost: Să scot motocicleta la un JOYRIDE! (Mai degrabă Bucket List) Să-l sun pe omul cu lemnele; Ordine în birou, ordine în pivniță ... Să mai încercăm niște weekend-uri la țară (PEREGU MIC). Știi și tu, ca tot omu'!

NS: Mulțumesc mult pentru răspunsurile primite.

KIS: Mulțumesc și eu pentru invitație.