Viața în afara Globului de Cristal #ziua5

Că tot lucram la playlistul pentru semi-maratonul de mâine m-am lovit de o melodie foarte dragă mie - Crystall Ball de P!nk. E dragă pentru că sunt omul care acceptă. Pur și simplu acceptă. Adică sunt conștient că în lumea asta nimic nu-i așa cum crezi tu. Nimic conform așteptărilor tale. Nimic nu e perfect. Sau mai bine spus, totul e perfect așa cum este acum, în acest moment, lipsit de filtrele trecutului și iterațiile viitorului. Viața e cu urcușuri și coborâșuri, cu bune și rele. Viața-i ba caldă, ba rece. Tot ce ne rămâne să facem e să ne obișnuim, să acceptăm și să fim pregătiți pentru orice rahat ce ar putea să ne apară în fața ușii.

Și știi foarte bine că rahatul duce și noroc! :) 

Dar dă-mi voi să-ți explic un pic de ce tocmai melodia asta m-a prins. De ce pe asta o vreau ca primă melodie a dimineții, a primelor minute de după START. Uite, lasă-mă să-ți suflu 3 versuri. 

Sometimes you think everything is wrapped inside a diamond ring. În opinia mea, viața nu e roz, nu e suflată cu aur și nici nu e menită să fie trăită în confort. Omul a fost făcut să supraviețuiască, să exploreze și să experimenteze. Nu-i așa? O viață bine trăită e o viață plină de sudoare, de durere și oboseală.  

Și dacă e să scoatem inelul cu diamant din rândul de mai sus. Viața materială. Și mulțumesc atât de mult unui prieten foarte drag mie că mi-a deschis ochii. Din nou, zic eu, fericirea nu constă în avea următorul iPhone sau Samsung, nu constă în noua colecție de la mai știu eu ce mare brand de haine. Nu constă în mașini și terenuri. Viața constă în a trăi momentul, în a te bucura de cei din jurul tău, în a zâmbi cu toată gura și în a avea suficiente resurse pentru a explora, pentru a crește, și desigur, pentru a crea ceva cu propriile mâini, ceva ce să dai mai departe, ceva ce să fie o amintire pentru viitoarele generații.

Asta pentru că toți suntem unici. Toți trăim o singură dată și toți avem un scop.          

I'm learning to be brave in my beautiful mistakes. Am realizat cândva că greșelile mele, eșecurile mici și mari sunt adevărate comori dacă le întorci cum trebuie. Dacă știi cum să le citești și să extragi lecțiile din acestea. 

Devi curajos acceptând ceea ce ești, acceptând trecutul tău și chestiile pe care le-ai făcut. "Da, le-am făcut. Ăsta sunt eu. Dar am învățat asta și asta. Am experiență! Iar data viitoare voi face altfel." Eșecul e sarea din bu... Viață. Da, să greșești este frumos, este omenesc. Pentru că așa crești, așa te șlefuiești. Și cu cât greșești mai repede cu atât mai bine. O cădere dureroasă  te ridica al naibii de repede.

Vezi greșelile tale ca frumoase comori și prinde curajul de a urca mai departe!  

I'm not scared at all from the cracks of crystal ball. Teama. Principala boala a omului și cea mai puternică unealtă a societății.

Fie-ți frică, ia pastile, muncește o viață, lucră pentru altul, du-te la ăla și la ăla, taci, stai, dormi. 

Frica te ține acolo jos, acolo cu restul. Pe default! Astfel ești ușor de clădit. O bucată de plastelină modelată în funcție de nevoile celor din conducere. Tu fă ce-ți spune societatea și îți vor oferi siguranța de care crezi că ai nevoie, un loc cu un ziar mai aproape de soare.

Mie unul nu-mi este teamă de ceea ce se află în afara turmei. Chiar vreau să știu ce se află în afara ei! Vreau să știu ce pot face în decursului a unei vieți de om. Câte chestii pot face, câte capitole pot scrie. Nu-mi este teamă de căzături, de eșecuri și de ușile încăperilor neiluminate. Eu vreau să trăiesc, eu vreau să fac chestii; cât mai multe chestii! Walk under ladders on my way to hell cum zice și P!nk. 

Și atunci, ca o încheiere a acestui articol, melodia asta mă duce cu gândul la viața mea, la frumoasa călătorie, la faptul că accept, apreciez și merg mai departe. 

Tu cum stai cu a ta călătorie? Căci timpul nu așteaptă după nimeni!