Wishlist-ul unui om simplu #ziua17

Au mai rămas 30 de zile până la ziua mea; până la îndeplinirea primului sfert din viața mea. So deep! Dar nu, n-am să mă pun să scriu un articol despre, eu știu, 25 de chestii pe care le-am făcut în cele 25 de ani de viață. Deși n-ar fi o idee rea! 

Astăzi am să construiesc un wishlist astfel încât cei care doresc să mă cadorisească, să mă surpindă cu o chestie de care chiar am nevoie. 

Chiar am nevoie... Ce avem nevoie de fapt, în viața asta? Totul se rezumă la piramida nevoilor a lui Maslow, cred eu. Restul e consumerism și nevoia de a umple un gol; o viziune poate proastă asupra vieții - referindu-mă la materialism și la dorința nesăbuită de avea ultimul model de telefon, un Mercedes știu-eu-de-care, vilă cu piscină, țoale peste țoale și grandomanie. Nu? Tu ce părere ai?

Eu văd simplitatea ca fiind una dintre cele mai frumoase bogății omenești. Arta de a trăi bine-mersi, cât să-ți îndeplinești nevoile. O viață care să scoată în evidență brandul tău personal, povestea ta, și nu a celor de la Prada, Nike, Gucci, Addidas și alte cele.

Dar acestea sunt principiile mele. Așa văd eu viața. Simplă și frumoasă, orientată spre experiențe, nu pe posesii. Dar să știi, am fost cândva materialist, am degustat partea aceea, umană, în care mă bosumflam că nu găseam culoarea roșie sau mărimea mea pentru tenisii Converese sau că n-aveam banii necesari pentru a-i achiziționa. Vroiam lucruri; nu pentru mine! Pentru că eu aveam nevoie!? Ci pentru a le etala, pentru a mă lăuda cu ele. "Uite ce mare și tare sunt eu. Uite ce am eu!" 

Și mulțumită unor omuleți foarte dragi mie am reușit să trec peste chestiile astea. Să mă bucur de viață așa cum este ea și să mă descopăr pe mine. Să învăț să economiesc și să investesc în adevăratele plăceri ale vieții; cum ar fi educația, călătoritul și timpul petrecut alături de cei dragi.  

Dar hai să nu te mai plictisesc și să trecem la wishlist-ul propus:

 • Șosete pentru alergat. Nu știu cum de mi se întâmplă însă rămân fără ele. Fie că le uit la gym, le papă mașina de spălat sau le folosesc vecinii, habar n-am. Rămân constant fără. Am 44 la picior.
   
 • Cărți din domeniu dezvoltării personale: Despre fericire, viață și multe altele (Dalai Lama), Focus (Daniel Goleman), Regulile de aur ale lui Napoleon Hill, Budismul Zen și Psihanaliza (Enrich Fromm). Iar dacă primesc ceva ce dețin deja, nu-ți face probleme. Vor ajunge în mâini bune. Cadoul va fi bine primit. Întotdeauna.
   
 • Cărți din domeniul business: Dincolo de vârf (Zig Zaglar), De la idei la bani (Napoleon Hill), Întreabă-te de ce? (Simon Sinek), Lideri mănâncă ultimii (Simon Sinek), 
   
 • Tricouri negre sau albe, simple și de mărimea S.
 • Rucsac
 • O saltea fitness
 • Accesorii de cardio: gantere classice sau kettlebell. Coardă de sărit.
 • Ulei pentru bicicletă
 • Pompă de umflat roțile bicicletei
 • far pentru bicicletă, cu iluminare spate sau față. 

Și cam atât. În rest, multă sănătate să fie! Că norocul ni-l facem singuri. Și până la urmă, să meargă treburile așa cum ne dorim. Să ne asculte mintea și să ne concetrăm asupra lucrurilor importate. Să excelăm și să ne îndeplinim toate visurile. Nu-i așa? Ăsta-i important, să fim fericiți, cu sau fără chestii.